Društvo

Otvoren konkurs za pomoć poljoprivrednim prozivođačima

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs o dodjeli sredstava poljoprivrednim proizvođačima putem koga poljoprivrednici mogu aplicirati za besplatnu analizu zemljišta, nabavku nove opremu za navodnjavanje, ali i za dobijanje pomoći u iskopavanju bunara potrebnih za navodnjavanje. Poljoprivredna stručna i svajtodavna služba stoji na raspolaganju za upute i savjte svima koji žele da konkurišu.

 

Odmah nakon uredbe o utvrdjivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, koju je donijelo resorno Ministarstvo i Vlada Republike Srbije, uslijedio je i konkurs za pomoć poljoprivrednicima. Direktor Poljoprivredne stručne i svajtodavne službe, Nihad Hasanović, ističe da su konkursom predviđeni različiti projekti i sredstva koja u mnogome mogu olakšati poljoprivrednu proizvodnju. On kaže da su po ocjeni stručnjaka tri segmenta konkursa posebno intersantna za lokalne proizvođače i uzgajivače.

Poljoprivrednici ističu da su im je rad i uputstva Poljoprivredne službe od velike koristi i u relizaciji svih dosadašnjih projekata i programa pomoći

Konkurs je otvoren do 30. juna, a o svim detaljima u vezi sa neophodnom dokumentacijom zaintersovani poljoprivrednici se trebaju javiti Poljoprivredno stručnoj i svajetodavnoj sužbi i sa svjetodavcima analizirati prioritete kada je uzgoj i prozvodnja u pitanju.

A.Š.

Podeli