Društvo

Aktivan odmor na Kopaoniku

Početkom narednog meseca, na Kopaoniku počinje letnja turistička sezona. Aktivni odmor promovišu i hotelijeri i turistički poslenici. Raznim sadržajima i manifestacijama, trudiće se da i ovoga puta privuku što veći broj gostiju.

 

Prema rečima Radenka Cvetića, direktora Turističko-sportske organizacije Raška,na ovoj planini, tokom letnjih meseci u ponudi su planinski biciklizam, pešačke ture, jahanje, obilazak gejzira na Metodju, kulturno – istorijskih spomenika, ali i adrenalinski sadržaji : tjubing staza i  zip – line.

Pored toga, otvoreno je i nekoliko staza za panoramsko razgledanje Kopaonika. Tokom ovih meseci, za sve one koji se odluče da umesto na moru, odmor provedu na planini, TSO Raška i hotelijeri, organizuju i prigodne manifestacije, u skladu sa kalendarom.

Često se u krugu Konaka organizuju koncerti nekih poznatih estradnih zvezda,manifestacije sa istorijskim osvrtom, ali i dani povećeni nekim znamenitim ličnostima. Pre par godina su , zahvaljujući zajedničkom trudu, nastale višednevme manifestacije ,karakteristične upravo za ovaj planinski centar : Dani vrganja i Dani borovnice, tokom kojih se organizuje branje i skupljanje ovih plodova,  takmičenje u pripremi najboljeg jela ili proizvoda, sve to protkano bogatim kulturno- zabavnim programom. Krajem avgusta , održava se i biciklistička trka pod nazivom “Tri strane Kopaonika”.

Direktor Turističko – sportske organizacije Raška ističe i da je predhodna letnja sezona bila najbolja u proteklih 20 godina, ali napominje da se svi skupa nadaju još većem broju gostiju tokom ovog leta.

 J.Jelić

 

 

Podeli