Vesti

Paunović: Bošnjaci obuhvaćeni Akcionim planom

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ponovila je na tribini u Novom Pazaru da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 23, iako je ono jedno od najtežih u pregovorima o pristupanju države Evropskoj uniji. Ona je istakla da su u Akcionom planu uvršteni svi interesi Bošnjaka koji će im omogućiti bolji položaj i ostvarivanje prava uprkos kako je rekla Paunović neargumentovanom napuštanju predstavnika Bošnjaka radne grupe za izradu Akcionog plana.

Na tribini održanoj u Novom Pazaru  direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom, te interaktivnim dijalogom i pitanjima prisutnih koja su se ticala jednostavnijeg ostvarivanja prava. 

Paunović je takođe kazala da su predstavnici Bošnjaka bez ijednog razlga napustili radnu grupu, da su do samog kraja učestvovali u svim Vladinim aktivnostima, te da do samog kraja oni nisu uspjeli razgraničiti nadlježnosti Bošnjačkog ncionalnog vijeća od političkog djelovanja stranke koja je na čelu Vijeća.

Član Graskog vijeća Novog Pazara Seadetin Mujezinović rekao je da je politika Gradske uprave da na ovaj način rad državnih institucija približi građanima Novog Pazara, kako bi razgovarali o stvarima koje ih se tiču, a koje nisu u prilici da pitaju.

I učesnici tribine zadovoljni su ovim načinom komunikacije i odgovorima koje su dobili, a  koja se tiču načina ostvarivanja prava.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ponovila je da je poglavlje 23 o vladavini prava, borbi protiv korupcije i pravosuđu najteže poglavlje za sve zemlje koje su kandidati za članstvo u EU, da se to poglavlje zatvara na samom kraju pregovora, ali da je Srbija spremna da ovog trenutka uđe u taj process.

 

A. N.

Podeli