Sport

Jošanica počela pripreme

Fudbaleri Jošanice počeli su pripreme za nastavak takmičenja u Zoni Morava, a trener novopazarske ekipe Elvir Muratović izjavio je da je cilj zadržati prvo mesto na tabeli i izboriti plasman u Srpsku ligu.

 

“Hoćemo da nastavimo tamo gde smo stali, da budemo najbolji i na kraju. Krasi nas porodična atmosfera, a po svemu zaslužujemo da smo srpskoligaši. Počeli smo sedam dana ranije, da bi neke stvari rešavali u hodu i odigrali što više kontrolnih utakmica”, rekao je Muratović.

Na prozivci se pojavilo 27 fudbalera, među kojima su i golman Rejhan Lotinac i napadač Edis Ibrahimović. Stručni štab pojačao je Adnan Nuradinović, koji će biti pomoćni trener.

“Pregovaramo sa još nekoliko igrača. Sa nama trenutno nije Dženan Plojović, trenira sa ekipom Novog Pazara. Verujem da ćemo ubuduće imati više momaka iz Jošanice u pogonu ovdašnjeg superligaša. Tokom duge pauze održavali smo formu kroz razne sportske aktivnosti”, kazao je Muratović.

Potpredsednik Asim Zejnelović rekao je da ne sumnja u uspeh kluba, ali da je neophodan kvalitetan rad.

“Uz pomoć predsednika Elvedina Gicića, zatvorili smo finansijsku konstrukciju. Planiramo i pojačanja, radi se o nekadašnjim pazarskim nadama. Mnogo je talenata ovde, želimo da ih afirmišemo i ubuduće budemo najmanje u sredini srpskoligaške tabele”, naglasio je Zejnelović.

Posle polovine prvenstva, Jošanica je lider Zone Morava sa 34 boda, četiri više od drugopalsirane Slobode iz Čačka. Liga će biti nastavljena sredinom marta, kada će Jošanica biti domaćin Banu iz Raške.

M. Minić

Podeli