Sport

Skokovi u bistru vodu Lima

Na prijepoljskoj plaži „Petrovac“ održani su visinski skokovi „Memorijal Pajo Potežica“. Pobednik takmičenja bio je užičanin Borko Miladinović, kome je ovo deveto učešće i šesta pobeda na skokovima u Prijepolju.

 

I ove godine, osamnaesti put po redu na Petrovcu se održavaju skokovi u vodu „Memorijal Pajo Potežica“. Učešće na skokovima uzelo je ukupno 26 takmičara, od kojih i jedna dama iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Užičanin Borko Miladinović pobednik je ovogodišnjeg takmičenja u skokovima u vodu. Na skakalište sa stene 16 metara iznad površine reke, došlo je 26 takmičara, drugo mesto je zauzeo kolašinac Rade Šćepanović, a treći je bio Aleksandar Aleksić iz Užica .

U dugoj tradiciji petrovačkih skokova prvi put je skočila i prva takmičarka. Lana Marković iz Beograda reprezentativka je Srbije u olimpijskim skokovima. Skokovima se bavi od svoje desete godine i kako kaže imala je želju da skače sa stene.

Skokovi u bistru vodu Lima održavaju se od 1998. godine na najlepšoj prijepoljskoj plaži, Petrovac na Limu, i svake godine su sve aktraktivniji i masovniji. Ova manifestacija ulazi u kalendar takmičenja koja se boduju za Kup Srbije.

„Ponosni smo što ovaj događaj svake godine postavljamo na jedan stepenik više i što imamo priliku da skakčima postavimo binu za nastup, a svim posetiocima jedinstven sportski događaj. Ovo je manifestacija koja se pozicionira kao jedna od najznačajnijih sportskih događaja“-kazala je direktorka TOP Dragana Varaklić.

U pauzi između prve i druge serije skokova gledaoci su uživali u revijalnoj rafting trci, u kojoj je učešće uzelo sedam ekipa iz Prijepolja, Priboja i Ljubovije. Prva tri mesta odnele su pribojske ekipe.

(Belida Oković)

Podeli