Vesti

Otvoren Sajam tesktila

Trideset šest kompanija iz Nemačke , Turske i Pakistana predstaviće se u naredna tri dana posetiocima IV Međunarodnog sajma teksila u Novom Pazaru. Ceremoniji otvaranja prisustvovali su brojni građani, preduzetnici iz zemlje i regiona, kao i potpredsednik Vlade Srbije, Rasim Ljajic, ambasador Turske u Beogradu Mehmed Kemal Bozaj, predstavnici Meridien grupe koja je u partnerstvu sa gradom i Sajamsko sportskom ustanovom „Pendik“ organizator manifestacije.

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici italijanske kompanije koja će od marta poslovati kod nas. Dobrodošlicu posetiocima poželeo je gradonačelnik dr Meho Mahmutović.

„Postajući na tri dana i zvanična prestonica tekstilne industrije, naš grad četvrtu godinu uzastopno potvrđuje da smo doneli sjajnu odluku kada je dogovoreno da „Balkan textil“ postane jedan od znakova prepoznavanja ovdašnjih sajamskih dešavanja. Nove kompanije su i prilika za nova partnerstva, jer u Novi Pazar dovodimo sve one koji po bilo kom osnovu, stabilno i plodonosno mogu da posluju sa našim firmama“, kazao je Mahmutović , ističući i pre par dana zvanično donetu odluku o otvaranju turske Halk banke na srbijanskom tržištu, kao jednu od niza potvrda o sve boljim odnosima dveju zemalja.

A o potencijalima Novog Pazara, važnosti saradnje sa tržištem Republike Turske i investicijama govorio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić. Ministar je poručio je da će tradicionalna manifestacija „Balkan textil „ sajam od sledeće godine dobiti sasvim novu formu.

„Mi planiramo velike investicije i ulaganja u infrastrukturu . radimo da Novi Pazar menjamo kao što ga menjamo svih ovih godina I još bolje, i videćete kako će grad izgledati uskoro. Zato je potrebno da od države tražimo ono što je realno: novac, sredstva i ulaganje u infrastrukturu. Nama nisu potrebne strane trupe niti nam je potreban NATO. Nama su potrebne strane i domaće investicije, radna mesta da zaposlimo mladi svet“, zaključio je Ljajić, ističući da je u proteklih par nedelja delovanjem po grad štetnih pojedinaca Novi Pazar trpeo štetu , negativan publicitet I bio u fokusu javnosti .

Da posete “Balkan textile “ sajam građane I preduzetnike pozvali su u svojim pozdravnim govorima I ambasador Turske Mehmed Kemal Bozaj I generalni direktor Meridien grupe Oguy Yalcin. “Balkan tekstil “ sajam otvoren je za posetioce do subote, 28. februara u 18 sati.
Izvor: Informativna služba Grada

Podeli