Sport

Kosanović želi nastavak tradicije protiv „Lala“

Fudbaleri Novog Pazara se u subotu sastaju sa Vojvodinom u Novom Sadu. Trener plavih, Milorad Kosanović,smatra da Vojvodina trenutno igra najbolji fudbal u Super ligi,ali da će njegov tim učiniti sve da dođe do povoljnog rezultata.

On je ubeđenja da Novi Pazar protiv popularnih „lala“ može da napravi procenu, ne vrednosti, nego,kako je rekao,mogućnosti ovog sastava, što se tiče budućnosti,odnosno kraja jesenje polusezone. Popularni Kosan, takođe veruje da će na „Karađorđu“ biti dobrog fudbala u subotu uveče. Zanimljivo da protiv Vojvodine nijednom nije izgubio.Vodeći Crvenu zvezdu, jednom je osvojio bod,dok je u ostalim duelima izlazio kao pobednik.No, to je prošlost i tradicija, Novosađani su sada tim,koji gaji moderan stil.

– Igraju fudbal u oba pravca,sa mnogo trčanja,sa mnogo pasova,sa direktnim proigravanjima,sa dubinom,sa mnogo sprinteva u poslednjih 40 metara,sa jako brzim završnicama. Vojvodini ako se namestiš,može lako da ti da tri do pet golova.Ona je dala Spartaku pet, mogla je još toliko.Ne samo njemu,nego svima.

Što se pak Novog Pazara tiče, iskusni stručnjak kaže da nema dilema oko sastava,već procene oko protivnika, koju 11-toricu suprostaviti.

-Nema tu nekih tajni,nego jednostavno probaš da „odigraš utakmicu pre utakmice“ u glavi, pa da vidiš šta ti svaki igrač donese. A svaki igrač donese nešto specifično,a svaki i odnese.I onda sve to moraš da staviš u korelaciju šta će to protivnik moći, ili ne,da iskoristi i onda tu malo razmišljaš,ali nema dileme neke.

-Ja probam da rešim sve probleme igrom tima,ako ne mogu tako,onda mogu igrom jedne linije,ili dela tima.Ako ne može ni tako, tek onda tražimo individualna rešenja,koja nisu pravi izbor,zato što menjaju mnogo toga,smatra Kosanović, koji je na kraju iskoristio priliku da navijačima plavih islamske veroispopovesti čestita Kurban Bajram.

-Tek sam sad saznao koliko je značajan praznik. Baš mi je drago što sam ovde u vreme kada se to dešava i žao mi je što utakmicu ne igramo u nedelju na našem stadionu,možda bi bilo lepše.

Utakmica:Vojvodina-Novi Pazar, počinje u subotu u 19 časova na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

E.N.

Podeli