Sport

Održan tradicionalni Jesenji kros

Tradicionalno i ove godine održan je Jesenji kros za osnovce i srednjoškolce. Prema rečima savetnika za školski sport Envera Međedovića i ove godine se više prijavilo osnovca nego srednjoškolaca.

Učesnici koji su osvojili prva tri mesta iz svih kategorija dobili su diplome i medalje. Dok će prvoplasirani steći pravo da se kvalifikuju za kros RTS-a koji će se održati u Beogradu istako je Međedović.

Svake godine u Novom Pazaru održavaju se dva krosa letnji i jesenji. Sada već tradicionalno održan je Jesnji kros koji je okupio veliki broj mladih nada atletike. Ove godine odziv je bio veliki. Dan je bio lep, deca su uživala u trkama, a oni najbolji dobili su diplome i medalje.

„Kao što i sami vidite odziv dece je na zavidnom nivou. Lep je dan i nadam se da neće biti nikakvih problema u toku održavanja trke“, rekao je savetnik za školski sport Enver Međedović.

„Pobednike vodimo na jedan o četiri krosa RTS-a. Oni koji se izbore za prvo mesto dobiće priliku da se oprobaju i na većem krosu kao što je kros RTS-a. Deca iz Atletskog kluba Novi Pazar nisu učestvovala jer bi najverovatnije pobedila a mi smo želeli da pružimo priliku drugima da osvoje medalju“, rekao je koordinator Jesenjeg krosa Ermin Ziljkić.

Jesenji kros se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport a glavni pokrovitelj ovog krosa je grad Novi Pazar. Organizatori su Sportski savez, Atletski klub Novi Pazar i društvo pedagoga fizičke kulture.

A. Ademović

Podeli