Sport

Odbojkaški spektakl uvertira za elitu

Utakmicom protiv reprezentacije Saudijske Arabije, odbojkaši Novog Pazara su promovisali tim za predstojeću debitansku sezonu u Super ligi.

Rezultat je bio u drugom planu, a gosti su bili oduševljeni dočekom, naročito selektor Saudijaca, Jovica Cvetković.

Gala odbojkaška predstava, uz mnoštvo atraktivnih poteza, u kojoj je rezultat bio u drugom planu,a uveritra svečarska,kako i dolikuje. Najpre je Saleh Al Gasen,šef delegacije Saudijske Arabije, predao prigodan poklon predsedniku OK Novi Pazar Ervinu Ćoroviću, da bi Redžep Korać, generalni sekretar fudbalskog superligaša, uručio dve garniture opreme sportskom direktoru Enesu Hadžibegoviću, u želji da inicijativa za osnivanjem Sportskog društva Novi Pazar bude vrlo brzo i realizovana.

Što se pak tiče duela, reprezentacija Saudijske Arabije, predvođena našim stručnjakom, Cvetkovićem, dokazala je zašto je odbojka u tom delu Azije u tolikom usponu i ekspanziji. Kvalitet vidljiv, forma već tempirana za predstojeće Azijske igre. Nije se ni domaćin štedeo.Uprkos napornom radu na podizanju fizičke spreme u proteklom periodu,pružen je maksimum. Kvalitet jednog sasvim novog tima se tek nazire, obzirom da prvenstvo u Super ligi počinje tek sredinom oktobra.Uživali su gledaoci u spektaklu, a sav taj „štimung“, oduševio je selektora Saudijske Arabije, Jovicu Cvetkovića.

„ Ne može bolje da bude. Tako je uvek ovde gde sport ide u pravom smeru. Vidite kakav je klub,ja se uvek radujem dolasku u Novi Pazar u kome imam mnogo prijatelja. Duboko verujem u ovaj tim domaćina i u trenera,kao i rukovodstvo. Zaista ne znam da neko ima tako agilnu pravu u našoj odbojci,uslovi su fantastični, vidite i sami. To je fantazija. Još nešto moram da priznam. Obišao sam ceo svet, igrao mnogo utakmica,ali ovakav doček i ovakav prijem je teško sresti u Evropi“, kazao je Cvetković.

Razloga za nezadovoljstvo, nije imao ni strateg Novog pazara,Dragan Bonić.

„ Mogu da budem zadovoljan u ovom trenutku, što se tiče igre. Momci su želeli, bilo je motivacije,ali nam predstoji još mnogo rada kako bi popravili dosta segmenata, koji nisu na željenom nivou. Polako završavamo fizičke pripreme, predstoje nam prijateljske utakmice i verujem da će to biti sve bolje.

Bonić ističe i da je njegova ekipa dobro selektirana.

„ Imam na raspolaganju 16 igrača, konkurencija je velika, a normalno je da je sada na njima da se dokažu u narednom periodu. Početak prvenstva, odnosno 17. oktobar je daleko, biće dosta šansi za dokazivanje,mnogo utakmica i verujem da ćemo se uigrati do starta šampionata “.

Dakle, počela je i zvanično promocija Novog Pazara, kao odbojkaškog grada. Hvalospevi Cvetkovića samo potkrepljuju nespornu činjenicu da klub stvara imidž, koji će vrlo brzo biti prepoznatljiv.I u organizacionom i u takmičarskom smislu. Jer, kad dođe „svežina“, padaće rivali redom pred Zatrićem i drugovima. U to nema sumnje.

E.N.

Podeli