Politika

“Babylon” oduševio publiku u Novom Pazaru

Trećeg dana “Youth theatre festival” na šetalištu kod Sebilja Novopazarci su mogli da pogledaju nesvakidašnju predstavu “Nasilje nema opravdanje” sa Rifatom Rifatovićem i Lemanom Bećirović, a  u režiji poznatog dramskog umjetnika Zijaha Sokolovića, a zatim u onom drugom  terminu i nesvakidašnju predstavu bez teksta sa muzičkim temama i scenskim pokretom, predstavu “Babylon” trupe iz Stare Pazove.

Žiri ovogodišnjeg Omladinskog festival pozorišta imaće veliku odgovornost, po njihovim riječima situacija je i sada dovoljno teška jer je ovogodišnji Festival premašio sva očekivanja.

Mladi iz Novog Pazara najčešća su publika “Youth theatre festival”, njima je ovih dana glavno mjesto za izlazak Kulturni centar.

Četrvrtog dana Festivala na programu je od 20 i 30h predstava “Ordinacija doktora Kadžije”, Amaterskog pozorišta “Kruška” iz Kruševca.

Organizator Omladinskog festivala pozorišta je Kancelarija za mlade, a organizaciju je novčano pomogao UNDP u okviru projekta “Unapredenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji”.

A. Nićiforović

Podeli