Sport

Pekarić ekstra pojačanje

Još jedna „bomba“ u smiraj prelaznog roka kraj Jošanice. Konačno je stigao i Nino Pekarić. Sjajni štoper se u popodnevnim časovima, obavezao na vernost ovdašnjem superligašu.

Time je, konačno stavljena tačka na ovaj transfer o kome se dugo govorilo i špekulisalo. Novi Pazar će dobiti ekstra pojačanje,u liku defanzivca reprezentativnog kalibra. Pekarić, koji je rođen u Obrenovcu, karijeru je počeo u matičnom Radničkom. Četiri godine je potom proveo u Vojvodini, pa na Marakani, Hajduku iz Kule.

Imao je i dve „internacionalne epizode“, u Dinamu iz Bukurešta, te kiparskoj Nea Salamini. Stasiti defanzivac ima i reprezentativni staž. Odigrao je osam utakmica  selekciji do 21 godine.

„ Cela inicijativa oko mog dolaska je potekla od šefa stručnog štaba, koju je kasnije uprava sprovela u delo. Hvala im na poverenju i nadam se da ću ga opravdati dobrim igrama „, kaže Pekarić za RTV i dodaje da je sa najvećim ambicijama stigao u Novi Pazar.

„Uvek su mi ambicije takve.Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat i da ću sve ono što se očekuje od mene potvrditi na terenu“.

Kako ocenjuješ kvalitet ekipe?

„ Sasvim dobro ukomponovana celina, sakupili su četiri boda iz tri utakmice. Sa subotnjom pobedom protiv OFK Beograda imali bi sedam, što bi za sam start šampionata bilo sasvim dobro“.

Šta navijači mogu da očekuju od Nina Pekarića?

„Uvek sam bio beskompromisan, ne dajem nikome pardona. Daću svoj maksimum i verujem da ću osvojiti srca novopazarske publike“.

Pekarić nestrpljivo iščekuje svoj prvi nastup u dresu Novog Pazara.

„ Jedva čekam da zaigram, nadam se da će to biti odmah posle ove reprezentativne pauze“.

Stameni defanzivac, prema informacijama sa Gradskog stadiona, pravo nastupa za plave stiče u petom kolu, protiv svog bivšeg kluba, Vojvodine u Novom Sadu. Pre toga, gotovo je sigurno da će „upisati“ prvi nastup pred navijačima Novog Pazara, 7. septembra, u prijateljskoj utakmici, protiv Vardara iz Skoplja.

E.Nailović

Podeli