Politika

Skupština u znaku bitnih odluka

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je dobio saglasnost od skupštinske većine  za obavljanje još jedne javne funkcije, pošto je predložen za člana Regionalnog razvojnog saveta.

Odbornici su imenovali novog vršioca dužnosti novopazarskog Doma zdravlja specijalistu radiologije Ervina Ćorovića, umesto dosadašnjeg  Alana Kurpejovića. Između ostalog, najavljena je rekonstrukcija u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima.

Današnje skupštinsko zasedanje proteklo je u znaku važnih odluka. Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović biće regionalni predstavnik ovog kraja u Razvojnom savetu Vlade Srbije, koji je prema rečima šefa odborničkog kluba ’’ Za evrospki Novi Pazar ’’ Mumamera Bačevca, od velikog značaja za Vladu s’obzirom da je reč o razvojnom savetu.

“Predlog i odluka nisu došli slučajno, jer je gradonačelnik dr Meho Mahmutović čovek izuzetnih liderskih I pregovaračkih sposobnosti, čije lobiranje je od našeg grada stvorilo i stvara brend u regionu I svetu”, rekao je Bačevac.

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su u okviru osmog zasedanja, Odluku o racionalizaciji rada Gradskih uprava, te Pravilnik o istom, a gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović najavio je rekonstrukciju u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima. Na današnejm zasedanju usvojen je i izveštaj o reviziji finansijskog položaja Novog Pazara na dan 31. 12. 2012. godine.  Skupštinska većina imenovala je i vršioca dužnosti novopazarskog Doma zdravlja specijalistu radiologije Ervina Ćorovića, umesto dosadašnjeg  vršioca dužnosti direktora Alana Kurpejovića. Predstavnici lokalnog parlmaneta usvojili su i  izveštaj Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, zbog nepotpune dokumentacije od strane kandidata Skupština je donela i odluke o raspisivanju novih konkursa.

Fabrika namestaja Tahirović skupštinskom odlukom, oslobođena je poreza prema lokalnoj samoupravi za tekuću 2013. godinu.

Na ranije održanoj sedmoj skupštinskoj sednici odlukom većine potvrđen je odbornički mandat Nataši Radović, kandidatu sa liste Pokrenimo Novi Pazar – Tomislav Nikolić. Ona će odborničku funkciju obavljati umesto Nikole Jolovića, koji će u narednom periodu vršiti dužnost zamenika gradonačelnika Novog Pazara.

Aleksandar Nićiforović

Podeli