Sport

Adem Ljajić potpisao za Romu

Adem Ljajić je stigao u italijansku prestonicu! Čelnici Rome dogovorili su se sa kolegama iz Fiorentine o transferu mladog veziste na Olimpiko,koji je sa Romom potpisao petogodišnji ugovor i zarađivaće dva miliona eura po sezoni, čime  se jedna od dužih transfer saga ovog leta završila.

Predsednik Ljubičastih Andrea dela Vale danas je naglasio da će bivši prvotimac Partizana do kraja prelaznog roka sigurno napustiti Firencu, pošto nije prihvatio ponudu o produžetku ugovora koji mu ističe narednog juna, pa je ovo poslednji trenutak da klub zaradi na ime obeštećenja.

Prema saznanjima „Gazeta delo Sporta“ , Fiorentina će dobiti deset miliona evra, iako je tražila tri više, međutim, dobiće umesto toga razne bonuse i premije u zavisnosti od toga koliko Adem bude igrao, golova davao ili trofeja osvojio.

Novopazarac je  u „Vučicu“ stigao kao zamena za Erika Lamelu, koji odlazi u Totenhem. Iako je Milan dugo vodio trku, čak se spekulisalo da je Novopazarac potpisao predugovor sa Rosonerima (hteli su ga još Everton i Atletiko Madrid), on se  preselio u Rim,  posle četiri godine provedene u Fiorentini, za koju je odigrao 87 utakmica i postigao 16 golova. U minuloj sezoni je blistao, postigavši  12 golova.

E.N.

Podeli