Politika

Finansijska odricanja zarad suneta

Tradicionalna manifestacija koja se održava uz pomoć organizacije „Prijatelji Sandžaka“ iz Turske, biće upriličena u septembru.

Stotinu osamdeset mališana iz Novog Pazara osunetiće se zahvaljujući podršci donatora i finansijskom odricanju gradskih funkcionera, potvrdio je na konferenciji gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

„Sunet je verski i tradicionalni čin i obaveza koja danas na žalost mnogo košta. Imajući u vidu da postoje porodice lošijeg materijalnog stanja, kojima bi svaka pomoć dobro došla, grad treću godinu uzastopno organizuje kolektivni sunet. Dečaci  iz socijalno najugroženijih porodica dobiće poklone, bicikla, a za njih će, kao i prethodnih godina biti upriličena zajednička svečanost. Cilj nam je da se  deca iz  materijalno neobezbeđenih porodica ne osete zapostavljenom, da im vratimo bar na trenutak osmeh na lice“.

Osvrćući se na činjenicu da su pojedini  mediji izveštavajući o predstojećem događaju akcenat stavili na „raspisivanje tendera, odnosno trošenje sredstava iz budžeta“, prvi čovek grada je rekao da čak i da je tender realizovan, o nenamenskom trošenju sredstava nema ni govora, jer zakon pruža mogućnost finansijske potpore siromašnim zajednicama iz sredstava grada.

„Nekim ljudima i njihovim medijskim kućama jednostavno ne odgovara kada iz Pazara u etari idu pozitivne slike, a takvih je, naročito u poslednje vreme bilo mnogo. Mi koji vodimo grad stojimo iza svakog potrošenog dinara, iako smo svesni da šta god uradili negativnih i zluradih komentara će uvek biti. Pošto su nam  prioritet pozitivno delovanje i promocija grada, trudimo se  da manifestacija kolektivnog suneta organizaciono protekne u najboljem redu. Novinari treba da imaju u vidu i da će deo čitave zamisli biti nekoliko višečlanih, siromašnih porodica, iz kojih se obredu podvrgava i po dvoje, ili troje dece istovremeno. U finansijskom smislu, priznaćete, to bi za njih u privatnoj režiji značilo veliki izdatak i glavobolju oko toga kako će obezbediti sredstva koja nemaju“.

Gradonačelnik Mahmutović poručio je na kraju da je rad gradskih vlasti transparentan i u skladu sa zakonom.

Podeli