Sport

Slađan Šćepović i Rasim Ljajić spasili život pioniru Kolubare!

U Sportskom centru Partizan-Teleoptik u Zemunu, sprečena je tragedija.

U prijateljskom meču pionira Partizana i Futsal kluba Kolubara iz Lazarevca, krajem prvog poluvremena iz igre je izašao Filip Bliznaković, pionir gostujuće ekipe, a samo nekoliko minuta kasnije pozlilo mu je i izgubio je svest.

Brzom intervencijom Slađana Šćepovića, trenera Partizana, sprečeno je gušenje Bliznakovića.

Potom je iz publike dotrčao Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, koji je posmatrao meč, jer njegov sin Amir igra za domaćina i stručnom intervencijom povratio svest mladog Filipa.

Posle tridesetak minuta stiglo je vozilo hitne pomoći i Filipa Bliznakovića transportovalo u dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici.

– Grozna scena, ali prisebnost Slađana Šćepovića, a potom i stručnost gospodina Ljajića sprečili su tragediju i Filip je prebačen u Tiršovu gde će ostati na ispitivanju – kratko je rekao Nikola Blagojević, koji je sve vreme bio uz Filipa.

Pre dve godine veterani Partizana su gostovali u Lazarevcu i odigrali humanitarnu utakmicu sa koje je skupljen novac za operaciju Filipa Bliznakovića.

Kasnije se oporavio i dobio saglasnost lekara da može da nastavi da igra fudbal.

Ovo je, možda, poslednji znak upozorenja da je neophodna medicinska služba i za vreme utakmica svih mečeva mlađih selekcija, pa makar i prijateljskih.

Život nema cenu!

(Foto: Z.Lazarević)

Izvor: Sportski žurnal

Podeli