Sport

Pazarci konačno preplivali Đetinju

Nastavlja se niz dobrih igara i rezultata fudbalera Novog Pazara. Četa Milana Milanovića je uspela da odoli Slobodi. Protiv goropadnog, ali jalovog domaćina uknjižen je remi – 0:0.

Kuriozitet i podatak za istoriju- ovo je prvi put da Pazarci Užice napuste neporaženi. Pred preko 3000 gledalaca na prelepom sportskom zdanju Begluk, u inače veoma korektnoj atmosferi, kako na tribinama, tako i na terenu, Ere su imale više loptu u svom posedu. Gost se organizovano branio i pojačanim blokom na sredini terena, uglavnom uspevao da parira. Dva puta je gol Supića bio u opasnosti. U 27. minutu zatresla se stativa, a nekoliko minuta docnije, Protić je izbio loptu, svega mar metara ispred gol linije.

Slična slika i u nastavku, s tim što je Novi Pazar u dva navrata opasno pripretio preko Nenadovića. No mreža Rankovića, ostala je netaknuta. Kada se sve sabere, podela bodova je i najpravedniji ishod još jednog sudara starih rivala. Raduje sjajan debi u dresu Pazaraca Radoša Protića, koji je uz štopera Slobodana Vukovića, odradio lavovski deo posla u defanzivi.

Derbi je direktno prenosila Regionalna televizija, a slika iz Užica, koja je obišla ceo svet, posebno je bila lepa na Gradskom šetalištu, gde su navijači s nestrpljenjem i sve posmatrali na specijalno postavljenom video-zidu. Navijalo se za Novi Pazar širom planete, a i u brojnim ugostiteljskim objektima u gradu, koji su ovog subotnjeg popodneva, takođe bili mesta gde su se bodrili Lotinac i saigrači.

Novi Pazar, koji posle tri kola, ima četiri boda, u subotu dočekuje OFK Beograd, a trener Milanović moći će da računa i na Nemanju Arsenijevića, koji stiče pravo nastupa za plave.

IZJAVE:

Trener Slobode Ljubiša Stamenković “Piskavac” nije bio zadovoljan igrom ofanzivnog dela svog tima: “Držimo loptu u posedu, dominiramo na sredini, ali evidentno imamo problem realizacije. I na ovoj utakmici se dešavalo da igrači iz zadnje linije češće dolaze do šanse od onih koji bi trebalo da budu opasnost po protivnički gol. Pokušao sam da izmenama unesem živost, međutim ispostavilo se da to nije donelo rezultat”.

Strateg  Novog Pazara Milan Milanović ,pohvalio je odličan fudbalski ambijent u Užicu i izrazio zadovoljstvo osvojenim bodom.

“Moramo biti zadovoljni remijem, jer ovde su „padali“  i Zvezda i Partizan. Sloboda je atakovala, imala više šansi u prvom poluvremenu, mi smo im parirali iz kontri. Srećan sam što se posle dugo vremena iz Užica Novi Pazar vraća vraćamo neporažen, tačnije prvi put u klupskoj istoriji ”.

(Foto: Miloš Cvetković- Cvekla)

E.N.

Podeli