Društvo

Predstavnici Evropske očne bolnice sastali se sa direktorom Opšte bolnice

Predstavnici Evropske očne bolnice iz Skoplja direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsada Đerleka upoznali su sa planovima i projektima ove zdravstvene ustanove, o intervencijama koje su do sada obavili kao i otvaranju predstavništva Evropske očne bolnice u Novom Pazaru.

Imajući u vidu da u narednim mesecima planiramo da otvorimo očno odeljenje u Novom Pazara zbog velike potrebe, nama će dobro doći saradnja sa stručnim lekarima iz Evropske očne bolnice, kazao je nakon sastanka sa predstavnicima ove zdravstvene ustanove direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek.

“Ono čime sam ja bio najzadovoljniji tokom ovih razgovora jeste da prvi put sam razgovarao sa čovekom koji želi da pomogne građanima Sandžaka, I ako su oni privatna bolnica njima je profit u drugom planu, u prvom planu im je ono za šta se svi mi lekari koji nosimo beli mantil zalažemo a to je da pomognemo građanima Sandžaka bez obzira na nacionalnu I versku pripadnost”, kazao je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr Mirsad Đerlek.

Danas smo razgovarali I o tome kako da na najbolji način pomognemo narodu Sandžaka. Kako da unapredimo I povećamo saradnju. Evropska očna bolnica vam je na raspolaganju, kazao je direktor Evropske očne bolnice iz Skoplja, dr Faruk Semiz.

“Sa direktorom bolnice razgovarali smo i napravili analizu o tome kako možemo da pomognemo narodu u Sandžaku. I od direktora bolnice dobili smo mnogo korisnih informacija i siguran sam da ćemo uspostaviti saradnju sa ovdašnjom bolnicom i realizovati niz značajnih projekata” kazao je nakon sastanka direktor Evropske očne bolnice, dr Faruk Semiz.

Iskustva, ideje I rezultati osoblja Evropske očne bolnice u velikoj meri će doprineti pravljenju vizije razvoja oftamološke službe u Novom Pazaru, zaključeno je nakon sastanka.

Aleksandar Nićiforović

 

Podeli