Kultura

Predstava ” Začarana šuma”

U vrtići „Naše dete“ vaspitači su za mališane ovog vrtića priredili predstavu pod nazivom „Začarana šuma“. Pouka ove predstave je jačanje ekološke svesti kod dece kao i pronalaženje svog mesta u samoj prirodi. Ujedno ovo je i prva predstava koja se izvodi na bosanskom jeziku.

Razne aktivnosti vezane za ekologuiju u ovom vrtiću organizuju se i realizuju ne samo povodom Dana grada, nego tokom cele školske godine ističu u predškolskoj ustanovi Mladost.
“Naši vaspitači u saradnji sa decom su pripremili jednu pozorišnu predstavu, vezanu baš za ekologiju i očuvanje životne sredine. Ovakve aktivnosti vezane za ekologiju mi organizujemo kroz različite aktivnosti, kroz različite radionice u saradnji i sa lokalnom samoupravom a i u saradnji sa roditeljima”,  kazala je Dragica Ličina, VD direktora.
Današnjoj predstavi prisustvovali su i predstavnici Gradske urave iz odeljenja za zaštitu životne sredine, koji su obećali da će učestvovati u edukaciji dece u vrtiću, da kroz razne aktivnosti nauče kako zaštititi i očuvati prirodu.
B. Alma

 

Podeli