Ekonomija

Delegacija Islamske razvojne banke u Tutinu

Delegacija Islamske razvojne banke iz Kraljevine Saudijske Arabije posetila je Rijaset Islamske zajednice u Tutinu gde su sa reis-ul-ulemom Ademom ef. Zilkićem razgovarali o započetim projektima Islamske zajednice u Tutinu i projektu izgradnje Internacinalnog srednjoškolskog centra.

Delegacija  Islamske razvojne banke iz Džidde,  gospodin Fadel  Mohammedessam i gospodin Almarzouki Gassan Mohammedhamed su u poseti Rijasetu islamske zajednice u Tutinu razgovarali sa predsednikom opštine Tutin Šemsudinom Kučevićem, njegovim saradnicima i reis-ul-ulemom Ademom ef. Zilkićem o razvojnim projektima koji su započeti, ali i o razvoju ove sandžačke optine uopšte. Reis-ul-ulema Zikić je predstavnicima Islamske razvojne banke predstavio projekat izgradnje Internacionalnog srednjoškolskog centra, i istakao značaj ovakvog projekta za opštinu koja je, po strukturi stanovništva, najmlađa u regionu.

“Drugog dana posete bili su u Novom Pazaru gde smo razgovarali o projektima koji se tiču Novog Pazara, Prijepolja i Sjenice. Današnja poseta u Tutinu je posebno imala za cilj da razgovaramo o projektima započetim u Tutinu, prevashodno o završetku upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Tutinu kao i o budućoj velikoj investiciji, izgradnji Internacionalnog srednjoškolskog centra koji mi popularno nazivamo Medresa. Tu smo postigli dogovore i očekujemo vrlo brzo realizaciju svega”, rekao je nakon sastanka reisul-ulema Adem ef. Zilkić.

Nakon razgovora, predstavnici Islamske razvojne banke iz Džidde su obišli temelje za srednjoškolski centar koji su postavljeni još pre sedam godina, a za čiju izgradnju bi ova banka trebalo da uloži trećinu sredstava. Delegacija je na kraju posete obišla i novoizgrađenu džamiju u Tutinu.

Š. Zukorlić

Podeli