Sport

Drugi pišu – Predsednik Nikolić: Kolašinac više uradio za Srbiju od onih koji ga napadaju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa reprezentativcima Srbije u atletici Asmirom Kolašincem i Mihailom Dudašem i rukovodstvom Atletskog saveza Srbije.

Nikolić je čestitao našim atletičarima na uspesima postignutim na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu, gde je Kolašinac osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle, a Dudaš bronzano odličje u sedmoboju.

“Svestan sam činjenice da su uslovi u kojima trenirate izuzetno teški i da država mora aktivno da pomogne u postizanju vrhunskih rezultata” , rekao je predsednik.

“ Vaš uspeh je prava stimulacija mladima da se bave atletikom i sportom uopšte. Već u školi treba aktivno raditi na selekciji potencijalnih vrhunskih sportista”,  rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije posebno je istakao da je Kolašinac više uradio za Srbiju nego pojedinci koji ga napadaju. Odnos prema svojoj državi pokazao je kada je zastavu Srbije visoko uzdigao i nosio u počasnom krugu.
Kolašinac i Dudaš su zahvalili predsedniku Srbije na prijemu i informisali ga o takmičenju, daljim planovima i zatražili podršku na poboljšanju uslova treniranja i materijalne podrške Atletskom savezu.
Predsednik Nikolić je podržao predloge naših sportista, uz obećanje da će učiniti sve u svojoj moći da im se omogući da i dalje postižu vrhunske rezultate.

(FOTO: Beta)
Izvor: Sportski žurnal

 

Podeli