Sport

Plavi odoleli na Čairu

Fudbaleri Novog Pazara uspešno su započeli nastavak prvenstva u Super ligi. Plavi su sa teškog gostovanja u Nišu, uspeli da donesu bod- 0:0.

Tvrdu utakmicu odigrali su tradicionalni rivali na Čairu, domaćin je krenuo, prema očekivanju agresivnije, pritisnut imperativom pobede, u želji da dođe do prednosti i zatrese mrežu rivala. No, nisu izabranici Saše Mrkića uspeli u tome, jer je u nekoliko navrata veoma dobro reagovao golman Novog Pazara, Vladan Đogatović.

Utakmicu je, po slobodnoj proceni pratilo oko 1500 gledalaca, a krajnjim ishodom svakako mogu da budu zadovoljniji gosti. Pamtiće duel u Nišu i Slavenko Kuzeljević. Strateg Novog Pazara je nastavio tradiciju dobrih rezultata protiv „Reala sa Nišave“, sem toga osvojio je i prvi bod na debiju na klupi plavih. U sledećem kolu, već u subotu, Kuzeljevića i izabranike čeka još jedan Radnički. Ovog puta Kragujevački, na Gradskom stadionu. Susret starih znanaca, koji se bore za opstanak, već sada ima prefiks derbija 17. runde.

Emir Lotinac, kapiten Novog Pazara

„Odigrali smo pravu takmičarsku utakmicu, sa puno žara i duela, izizetno borbeno. Šteta što je teren bio nešto lošiji, pa nismo mogli da prikažemo lepršavu partiju, no, i pored toga, možemo biti zadovoljni. Nosdimo kući vredan bod, do koga je zaista bilo tešk odoći protiv silno motivisanih Nišlija. Domaćinu treba odati priznanje i zahvalnost i na gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici. Napravili smo prvi korak, dobro započeli nastavak prvenstva, ali čeka nas još mnogo neizvesnih vojevanja. Bod sa Čaira će dobiti na značaju, samo ukoliko u subotu pobedimo našeg velikog rivala iz Kragujevca. Verujem da uz pomoć navijača možemo do prvog trijumfa u ovoj godini „.

E.N.

Podeli