Sport

Sve spremno za odbojkaški spektakl

Novi Pazar će 23. I 24. februara biti domaćin završnici Kupa Srbije u odbojci. Borbu za trofej, uz domaćina, vodiće: Crvena zvezda, Radnički iz Kragujevca I Vojvodina. Dva dana uoči početka nadmetanja, domaćini su okončali gotovo sve pripreme.

„ Potrudili smo se i ubeđen sam da ćemo finalni turnir Kupa u odbojci organizovati na vrhunskom nivou. U toku je montiranje stolica, čime će kapacitet dvorane Pendik biti sa 1250, povećan na 1500 mesta“, kaže Upravnik ovog sportskog zdanja, Enes Pljakić.
Svlačionice i prateći objekti u ovom sportskom zdanju, okrečene i preuređene, poprimaju novi, lepši izgled.  Parking  se sređuje, zahvaljujući angažovanju zaposlenih i direktora Kulturnog centra takođe a i istočni deo tribina dobiće lepši izgled. Svoj deo posla odradili su i pripadnici MUP-a, sa kojima je uspostavljena dobra saradnja. Maltene, vodi se računa o svakom,pa i najsitnijem detalju, ništa se ne prepušta slučaju. Pljakić ističe da je za kratko vreme mnogo toga urađeno, sa efikasnim timom koji je non-stop brinuo o svemu.
„Maksimalan napor dao je I grad Novi Pazar, na čelu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem I njegovim pomoćnikom Farukom Suljovićem. Imali smo zaista ogromnu podršku od njih,zajedno sve ovo radimo I mislimo ama baš na sve, čak smo nabavili I stalak za lopte, koji je nedostajao. To govori da vodimo računa I o najstinijm detaljima. kaže Pljakić.
Ispunjeni su i zahtevi komesara za takmičenje OSS Čedomira Nedeljkovića, kao i RTS-a, koji će direktno prenositi prvo polufinale i finalnu utakmicu. Novinari će takođe imati maksimalne uslove za rad.
„Ispunili smo skoro sve što je od nas tražio gospodin Nedeljković, odnosno RTS. Novinari će imati maksimalne uslove za rad. Dvorana je u svakom delu pokrivena priključcima za fiksni I bežični internet, kao I  adekvatnom električnom mrežom. Dosta toga u tom segmenut odrađuje I odbojkaški klub Novi Pazar,  na čiju adresu konstantno stižu akreditacije medijskih kuća. Interesovanje je ogromno, očekujemo veliki broj gostiju I verujem da će sve proteći u najboljem redu.
Za kraj,Upravnik Sportske dvorane Pendik, Enes Pljakić veruje da će 23. I 24. februara iz Novog Pazara, u svet otići slika prelepa slika.
“ Ubeđen sam da ćemo pokazati našu, nadaleko čuvenu gostoprimljivost, pre svega I da smo grad sa najboljom omladinom, ne samo u Srbiji već I šire. Uveriće se u to brojni auditorijum putem direktnog televizijskog prenosa prenosa, ali I svi gosti, koji su nam, naravno dobrodošli.
Finalni turnir Kupa Srbije u odbojci počinje 23. februara u 15:30, kada se sastaju Novi Pazar i Crvena zvezda, uz direktan prenos na RTS-u. Od 18 časova u drugom polufinalu, sastaju se Radnički I Vojvodina.  Borba za pobednički pehar je  dan kasnije takođe od 18 časova, u dvorani Pendik.

E.Nailović

 

Podeli