Društvo

Gradska toplana od jutros uredno snabdeva sve korisnike

Dogovorom koji je postignut između gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića sa štajkačkim odborom JP “Gradska toplana” obustavljen je štrajk koji je trajao trinaest dana.

Od ranih jutarnjih sati kotlovi i radnici ovog preduzeća rade, kako bi se ispoštovao dogovor da svi korisnici u gradu budu uredno snabdeveni toplotnom energijom. Ovakav dogovor pozdravljaju radnici, rukovodstvo Gradske toplane i korisnici. Ekipa Regionalne televizije obilazila je stanove u stambenim objektima u gradu i proveravala da li su stanovi topli i da li su građani zadovoljni.

Radijatori u stanovima u novopazarskim zgradama danas su bili topli pošto su kotlovi Gradske toplane od jutros u funkciji. Zatekli smo tople radijatore i zadovoljne korisnike.

Razlog ovakvih reakcija stanara lučne zgrade koju smo obišli je postignuti dogovor  gradonačelnika Novog Pazara sa radnicima Gradske toplane o redovnom snabdevanju toplotnom energijom svih korisnika na teritoriji grada.

“Štrajkački odbor dogovorio se sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem da sve tri kotlare u gradu uredno rade. Kotlovi od jutros rade punim kapacitetom, a gradonačelnik je obećao da će nam biti isplaćene dve plate i da će se iznaći rešenje za dinamkom isplata”, kazao je radnik Gradske toplane Milenko Tošev.

Rukovodstvo Gradske toplane pozdravlja postignuti dogovor gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića sa štrajkačkim odborom ovog preduzeća. Biočanin je istakao da ni korisnici neće ostati nezadovoljni i da će se njima umanjiti iznos na računu za period koji su radnici proveli u štrajku.

“Ono što je precizirano u dogovoru između gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića i štrajkačkog odbora je da se isplate dve plate. Ono što treba da znaju naši korisnici jeste da za ovih trinaest dana koliko smo bili u štrajku neće im biti ispostavljen račun. Verujem u uredan završetak grejne sezone i u ponovni povratak poverenja od strane korisnika”, kazao je direktor novopazarske Toplane Bojan Biočanin.

Zbog postignutog dogovora u školske klupe će od sutra ponovo preko 1.400 učenika  Ekonomsko-trgovinske škole  i oko hiljadu djaka Osnovne škole “Bratstvo”. Podsećamo, dogovorom pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Faruka Suljevića i direktora Gradske toplane Bojana Biočanina  sa predstavnicima nemačke razvojne banke KFW, preduzeća AD “Nafta” i ministarstva energetike, grejna sezona u Novom Pazarau trebalo bi uspešno da bude završena.

Aleksandar Nićiforović

 

Podeli