Kultura

Lik Nasudin Hodže inspiracija učenicima

Veliki broj mališana iz novopazarskih osnovnih škola i predškolskih ustanova odazvao se likovnom konkursu narodne biblioteke Dositej Obradović.

Tema ovogdišnjeg konkursa glasi “Pitali Nasrudin Hodžu gdje je centra svijeta“, a na adresu biblioteke pristiglo je oko 300 radova.

U prostorijama dječijeg odjeljenja Narodne Biblioteke istaknuti su radovi ovogodišnjeg konkursa. Kako je najavljeno najbolji rad biće motiv na budućim članskim karatama u dječijemo odjeljenju, a žiri stsatvljen od akedmskih slikara tokom vikenda odabraće i najbolje crteže iz svih razreda i predškolskih ustanova. Humoristične priče o Nasrudin Hodži bile su velika inpiracija mališanima koji su pokazali svoju maštovitost I kreativnost.

Po riječima bibliotekarke Emine Selmanović, nakon odabira najboljih, predstavnici biblioteke će naknadno odrediti tremin proglašnja pobjednika i priredbe koja  će biti organizovana. Ovo je osmi likovni konkurs Narodne biblioteke Dositej Obradović koji se već tradicionalano održava svake godine.

(A.Š.)

Podeli