Društvo

Uredno vodosnabdevanje u Tutinu

Nakon popravke na pumpi izvorišta Lipičko  vrelo naselje Velje polje u Tutinu je posle dvadeset dana dobilo vodu. U JKP Gradac kažu da trenutno i ostale visinske zone se uredno snabdevaju vodom za piće ali i da se javlja povećan broj kvarova u zimskim danima pa su sve raspoložive ekipe na terenu.

Vodosnabdevanje u Tutinu je godinama unazad problem na čijem rešavanju se intenzivno radi. Nakon otklanjanja kvara na pumpi izvorišta Lipičko vrelo meštani naselja Velje polje su posle dvadeset dana dobili vodu u svojim domovima. U JKP Gradac kažu da rade na otklanjanju svih kvarova, kojih u ovom zimskom periodu ima više nego što je uobičajeno, i da je uprkos svemu vodosnabdevanje gradskog područja i svih visinskih zona uredno. U predhodnom periodu voda za piće  je bila neispravna, ali iz JKP Gradac kažu da je situacija sada stabilizovana i da je mutnoća vode u garnicama normale.

“Što se tiče bakteriološke i hemijske ispravnosti sve analize pokazuju da je voda ispravna i nema bojaznosti za građane”, rekao je Hajro Šmaković, director JKP Gradac.

JKP Gradac pripalo je i zimsko održavanje lokalnih i nekategorizovanih puteva nakon potpisivanje ugovora sa opštinskom upravom. Raspoloživa mehanizacija koju poseduje komunalno preduzeće nije dovaljna za održavanje svih puteva pa su angažovani i dodatni operateri kako bi sve ulice u gradu bile čiste i prohodne.

Š.Zukorlić

Podeli