Sport

Bez MOSI u Novoj Varoši

Opština Nova Varoš uputila je predlog Skupštini Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) da odloži ovogodišnju manifestaciju, koja je u toj opštini trebalo da bude održana od 15. do 19. jula, objavila je PP Media.

“Zbog pandemije virusa kovid-19, nismo u mogućnosti da organizujemo MOSI Nova Varoš 2020. O odlaganju i novom datumu održavanja MOSI izjasniće se Skupština MOSI, koja će da bude zakazana kada se steknu uslovi”, navodi se u dopisu predsednika opštine Nova Varoš Radosava Vasiljevića.

Ovogodišnje MOSI u Novoj Varoši trebalo je da budu 57. po redu, a ta opština je sportiste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore poslednji put ugostila 2008. godine.

Prvi MOSI organizovane su 1954. godine u Prijepolju, kada su u fiskulturnom tromeču učestvovali još sportisti iz Priboja i Nove Varoši.

To takmičenje nije održano 1980, godinu dana posle snažnog zemljotresa u Crnoj Gori, pa su se sportisti sa tromeđe 1981. nadmetali u Beranama (tadašnjem Ivangradu), a rat u bivšoj SFRJ uslovio je prekid u organizaciji MOSI između 1991. i 2001. godine.

Domaćin prethodnih, 56. MOSI, bila je bosansko-hercegovačka opština Sokolac.

A. Rovčanin, M. Minić

Podeli