DruštvoVesti

Novi ultrazvučni aparat za Interno odeljenje

 Ministarstvo zdravlja Republike Srbije doniralo je Internom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar veoma vredan  savremeni ultrazvučni aparat na kome mogu da se urade ultra zvuk abdomena, srca, štitaste žlezde i krvnih sudova vrata .

Ovaj aparat, kako ističe načelnik Internog odeljenja dr Suad Ćatović, internista – kardiolog, umnogome će pomoći i olakšati rad lekara kada je u pitanju tačna dijagnostika a samim tim pružaju se bolje usluge pacijentima.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazara dr Meho Mahmutović naglašava da će ova zdravstvena ustanova i u narednom periodu nabavljati nove  i savremene aparate kao i opremu a sve za dobrobit pacijenata  kojima treba pružiti adekvatnu dijagnostiku i lečenje. ”Ovo je samo prvi deo opreme za Interno odeljenje. Planirano je da ovom odeljenju obezbedimo još savremenih aparata jer , kao što znate, ono je podeljeno na nekoliko sektora kao što su gastroenterologija, kardiologija, endokrinologija, nefrologija, opšta i interna medicina, hematoenkologija i prestajemo da budemo bolnica opšteg tipa  i sve više ličimo na jednu veliku ozbiljnu zdravstvenu instituciju”, kazao je dr Mahmutović.

On naglašava da je izuzetno dobra saradnja sa Ministarstvom zdravlja na ovakav način  urodila plodom i da će biti sve bolje jer menadžment bolnice na čijem je on čelu sve napore ulaže kako bi postali veliki i moderan regionalni zdravstveni centar.

B.V.

Podeli