Novi ultrazvu─Źni aparat za Interno odeljenje

┬áMinistarstvo zdravlja Republike Srbije doniralo je Internom odeljenju Op┼íte bolnice Novi Pazar veoma vredan┬á savremeni ultrazvu─Źni aparat na kome mogu da se urade ultra zvuk abdomena, srca, ┼ítitaste ┼żlezde i krvnih sudova vrata .

Ovaj aparat, kako isti─Źe na─Źelnik Internog odeljenja dr Suad ─ćatovi─ç, internista ÔÇô kardiolog, umnogome ─çe pomo─çi i olak┼íati rad lekara kada je u pitanju ta─Źna dijagnostika a samim tim pru┼żaju se bolje usluge pacijentima.

Direktor Op┼íte bolnice Novi Pazara dr Meho Mahmutovi─ç nagla┼íava da ─çe ova zdravstvena ustanova i u narednom periodu nabavljati nove┬á i savremene aparate kao i opremu a sve za dobrobit pacijenata┬á kojima treba pru┼żiti adekvatnu dijagnostiku i le─Źenje. ÔÇŁOvo je samo prvi deo opreme za Interno odeljenje. Planirano je da ovom odeljenju obezbedimo jo┼í savremenih aparata jer , kao ┼íto znate, ono je podeljeno na nekoliko sektora kao ┼íto su gastroenterologija, kardiologija, endokrinologija, nefrologija, op┼íta i interna medicina, hematoenkologija i prestajemo da budemo bolnica op┼íteg tipa┬á i sve vi┼íe li─Źimo na jednu veliku ozbiljnu zdravstvenu institucijuÔÇŁ, kazao je dr Mahmutovi─ç.

On nagla┼íava da je izuzetno dobra saradnja sa Ministarstvom zdravlja na ovakav na─Źin┬á urodila plodom i da ─çe biti sve bolje jer menad┼żment bolnice na ─Źijem je on ─Źelu sve napore ula┼że kako bi postali veliki i moderan regionalni zdravstveni centar.

B.V.

Podeli