DruštvoVesti

Više ulica u Novom Pazaru priprema se za asfaltiranje, asfalt sutra u kraku Pribojske ulice

U danu koji je na izmaku odvijali su se pripremni asfalterski i drugi važni infrastrukturni radovi u mnogim naseljima u Novom Pazaru. Kako je najavljeno u petak će nakon intenzivnih radova biti asfaltirano 160 metara dijela Pribojske ulice u naselju Lug III.

Građevinska sezona u Novom Pazaru teče planiranom dinamikom. S obzirom na intenzitet radova koji se odvijaju na više lokacija može se reći da je Novi Pazar jedno od najvećih gradilišta u zemlji, pa tako gotovo svakodnevno neka ulica bude asfaltirana, ili se privede kraju neki drugi važan infrastrukturni posao. Mještani ovog dijela Pribojske ulice od sutra će imati unapređenije i znatno poboljšane uslove života, jer je u toj ulici kompletno zamjenjena vodovodna i kanalizaciona mreža.

Paralelno sa tim, izvode se radovi na više od 15 lokacija. U kraku ulice ruđera Boškovića kod Ukrasa ubrzano se radi na pripremama za asfaltiranje. Dužina tog kraka je preko 180 metara, a od važnosti je jer se u tom dijelu Novog Pazara nalaze mnoge poslovne prostorije ovdašnjih preduzetnika.

Trenutno se pripreme za asfaltiranje ulica realizuju u naseljima Selakovac, Potok, Ćerimidžinica, Postenje, Jalija i Selakovac. Na izgradnji novih terena i uređenju postojećih radi se na Rekreacionom centru i sportskim terenima u Šutenovcu, važni radovi izviode se i na nastavku projekta korićenja Raške i uređenju keja.

A. Nićiforović

Podeli