DruštvoVesti

Uspješno završena i ovonedjeljna akcija čišćenja u Novom Pazaru |FOTO|

Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” u saradnji sa Odjeljenjem za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novi Pazar realizovalo je ove subote, na više lokacija veliku akciju čišćenja na teritoriji Novog Pazara.

Velika radna akcija uklanjanja otpada realizovana je najprije u krugu Opšte bolnice. U akciji je učestvovalo rukovodstvo Opšte bolnice Novi Pazar, funkcioneri Gradske uprave i direktori i zaposleni u javnim preduzećima. U ovonedjeljnu ekološku akciju aktivno se uključio i potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Uređenje i čišćenje od smeća u krugu Opšte bolnice

 

Paralelno, radnici i mehanizacija javnih preduzeća radili su na uklanjanju divljih deponija, po prijavi građana iza Nove lučne zgrade, u blizini Robne pijace i mjestu Vražogrnci.

 

Uređenje i uklanjanje deponije iza Nove lučne zgrade u centru Novog Pazara

 

Uklanjanje otpada na lokaciji u blizini Robne pijace u Novom Pazaru

 

Uklanjanje divlje deponije pored lokalnog puta u Vražogrncima

 

Učenici Osnovne škole “Stefan Nemanja” od smeća koje bacaju nesavjesni pojedinci čistili su Rekreacioni centar.

 

Učenici Osnovne škole “Stefan Nemanja” od smeća očistili Rekreacioni centar

 

Đaci Osnovne škole “Desanka Maksimović” uređivali su i smeće uklanjali u neposrednoj blizini škole kod zgrada “Simpo”, zajedno sa predstavnicima Odjeljenja za zaštitu životne sredine.

Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” očistili prostor kod škole i “Simpo” zgrada

 

Članovi Centra za djecu i mlade “Duga” uklanjali su smeće sa jednog od najvažnijih historijskih lokaliteta u Novom Pazaru.

 

Članovi ekološko-biološke sekcije Centra “Duga” čistili lokalitet “Ras” na Pazarištu

 

Organizatori pozivaju građane da daju doprinos akciji i da i dalje prijavljuju lokacije na kojima su primjetili da postoje divlje deponije.

U ovonedjeljnoj akciji učestvovali su i đaci drugih osnovnih škola. Sa poslovima uređenja grada intenzivno će se nastaviti i narednih dana, kako bi Grad zasijao i čist i uredan dočekao sve goste na brojnim manifestacijama povodom 558. godišnjice od osnivanja Novog Pazara.

A. Nićiforović

 

Podeli