Društvo

Učesnici Književnih susreta nacionalnih manjina kod gradonačelnika Novog Pazara

Novi Pazar je četvrti put po redu domaćin književnih susreta nacionalnih manjina u Srbiji “Family“. Ljubitelji pisane riječi ove godine su u prilici su da se upoznaju sa stvaralaštvom Hrvata, Bošnjaka, Bugara, Mađara, Slovaka i Rusina. Učesnike ovogodišnjih književnih susreta pisaca nacionalnih manjina, koji se završavaju danas, primio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je punu podršku održavanju jednog ovakvog, kako je istaknuo, jedinstvenog događaja, te njegovom unapređenja u narednom periodu.
“Možemo reći da je ovaj susret jedinstven na Balkanu. Grad Novi Pazar je multikulturalna sredina. Podržavamo razvoj kulture, jer znamo da kultura na najbolji način spaja narode. Mi ćemo kao i do sada, i u narednom periodu podržati ovakve manifestacije. ” kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Predstavnik bunjevačke nacionalne manjine Atila Marton je poručio izrazio oduševljenost Novim pazarom, te ukazao na značaj sastnka sa gradonačelnikom Novog Pazara.

” Novi Pazar je predivan, otvorena duša, otvoreni ljudi. To što smo između ostalog preliminarno dogovorili je da bi ove susrete trebalo nekako oplemeniti uz punu podršku normalno i loklane samouprave i ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije, da bi se to podiglo na jedan viši nivo.” Na kraju, izražena je želja da Književni susreti nacionalnih manjina proslave i jubilarnu desetu godišnjicu, a da se u sličnoj atmosferi sastaju još dugo godina.

Književne susrete nacionalnih manjina organizuje Nacionalna biblioteka Dositej Obradović, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.

E. mašović

Podeli