Zindović formirao komisiju za medije: Od Vučićevog pljuvača do prodavca zavesa iz Pazara

Prijepolje – Predsednik opštine Dragoljub Zindović rešenjem broj 06-33-1/18 dana 03.10.2018. godine na osnovu člana 24 Zakona o javnom informisanju doneo je rešenje o obrazovanju komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa.

Za člana komisije imenovan je Dragan Banjac, medijski radnik, dr Rejhan Kurtović medijski radnik i Sead Trtovac, medijski radnik – stoji u rešenju koje je potpisao Zindović.

Međutim o kakvoj se stručnoj komisij radi najbolje govore sledeće činjenice. Banjac je dopisnik više medija kao što su Oslobođenje, Dubrovačnki vjesnik, Vreme, Federalna televizija i novinske agencije ONASA.

Žestok je kritičar Zindovićevog predsednika stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i neko ko osporava postojanje Republike Srpske što je i publikovao u autorskom tekstu.

Ali izgleda da u njegovim inspirativnim radovima i država Srbija često na meti.

Naravno njegov tekst ,,Nekultura i prostakluk – ’zvanični jezik’ političara u Srbiji, je kritički osvrt na vodeće političare u zemlji i verovatno se ne odnosi na prijepoljske koji novinarima odgovaraju sa ,,Mrš ili ih isteruju sa konfernecija za štampu kao ovih dana što to čine njegovi visoki funkcioneri.

Ovo je samo delić spisateljskih radova člana prijepoljske Komisije kojeg je imenovao Dragoljub Zindović.

Međutim za razliku od Banjca druga dvojica su bez mrlje u novinarskoj karijeri, ali pre svega zato što je nisu izgleda ni imali iako im pored imena stoji MEDIJSKI RADNIK.

Tako bi član komisije Sead Trtovac trebalo da odgovori na pitanje da li je tačno da je prodavac zavesa u ulici Stanice Spasojević 68 u Novom Pazaru i gde se mogu naći njegovi medijski sadržaji koji su ga kandidovali da ocenjuje medijske kuće?

Trećem članu Rejhanu Kurtoviću iz Sjenice u biografiji stoji da je stručnjak za Rimsko pravo, ali ne i medijski radnik.

Zindović je očigledno napravio pravu stvar ali za šta? Što bi Srbi rekli da se čovek prekrsti nogom i rukom.

Prijepoljski medijski mrak

Postavlja se pitanje kako će se podeliti milioni građana Prijepolja koji su totalno razočarani lokalnom vlašću koju predvode Dragoljub Zindović i Samir Tandir. Ovo najbolje pokazuje kakav je odnos ovog ,,dvojca” prema javnosti. Lokalna vlast je uvela apsolutni medijski mrak, sednice veća su zatvorene za javnost a do informacija od javnog značaja nemoguće je doći i one se daju selektivno samo jednom mediju kojem po svemu sudeći građani ne veruju. Lokalni moćnici ne prezaju ni od verbalnog napada na novinare, kao što je to juče uradio direktor TO Nebojša Svičević, jer mu se nije dopalo pitanje, pa je bukvalno izbacio novinarku lokalnog lista sa konferencije. Ogroman novac uplaćuje se preko fantomskih firmi, odnedavno preko jedne beogradske, sa računa budžetskih preduzeća na račun samo jednog medija.

Pa, Prijepoljci srećno Vam HALAL informisanje.

Izvor: GZS

Podeli