Društvo

U Novom Pazaru održana Ginekološko –akušerska sekcija

Peta po redu Ginekološko akušerska sekcija u organizaciji Srpskog lekarskog društva održana je u Novom Pazaru.Ovom skupu prisustvovao je veliki broj lekara kako iz Novog Pazara i gradova Srbije tako i iz okolnih država.Tema sekcije ovoga puta bila je “Carski rez-operativno završavanje porođaja”.

Ginekološko-akušerska sekcija okuplja sve ginekologe Srbije a ima ih oko 1100 a na današnjem skupu bio je veliki broj ginekologa i iz okolnih zemalja ne samo iz Srbije.Prisutne kolege pozdravila je dr Suada Gicić-Skenderi,ginekolog-akušer,načelnik ginekološkog odeljenja u Novom Pazaru dr Avdulah Škrijelj kao i direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović koji je prisutne podsetio o potpisanom sporazumu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom o saradnji sa našom bolnicom i izneo podatke da su kolege ginekolozi iz Beograda pre samo petnaestak dana uradili 16  uspešnih operacija.

Načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Avdulah Škrijelj rekao je da su današnji skup i današnja predavanja bila od velikog značaja za sve kolege naročito mlade ginekologe koji žele da se posvete ovoj struci i ozbiljno rade jer su mogli dosta toga da nauče i čuju i da oni jednog dana moraju biti na nivou kolega sa velikih klinika.

Predsednica Ginekološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva prof.dr Snežana Rakić današnji skup je ocenila kao vrlo uspešan i da joj je drago što će se saranja naših sa ginekolozima drugih bolnica i klinika nastaviti i ubuduće.

Profesorka Rakić zahvalaila je domaćinima na gostoprimstvu i rekla da vrlo rado svi dolaze u naš grad koji je simbol dobrih ljudi i pravih domaćina.

 

B.B.

Podeli