Politika

Škrijelj: Nećemo dozvoliti institucijama ove države da nam nameću predstavnike

Sednici RIK-a ispred liste Samopredeljenje dr Sulejman Ugljanin prisustvovao je Ahmedin Škrijelj koji je sednicu demontrativno napustio.

“Zatekli smo situaciju koja je bila katastrofalna i pripremljena nam je bila neka vrsta zamke u koju smo mi kao trebali da upadnemo i jasno se videla intencija predstavnika srpske vlasti da na izborima za BNV , na uštrb svih demokratskih principa i zakonskih odredbi, favorizuju jednu izbornu listu koju predvodi Zukorlić. Sasatanak smo napustili jer nismo hteli da damo legitimitet takvoj nameri. Pozivam ih da odustano od prljavih igara, dapoštuju pravila i principe demokratije, da pušte Bošnjake da sami izaberu svoje legitimne predstavnike” – rekao je Škrijelj.

On je dodao i da je veoma bitno da izbori proteknu i demokratskoj atmosferi.

” Nećemo dozvoliti institucijama ove države da nam nameću predstavnike. Imamo situaciju da predstavnici te liste u birački bošnjački spisak upisuju lica srpske nacionalnosti a sve to odobrava nadležno ministarstvo. Imali smo priliku da vidimo danas da se RIK ponaša kao UDBA iz vremena Rankovića i Miloševića. Apelujem na Bošnjake da se upišu u poseban birački spisak i da na izborima 4.novembra glasaju za listu “Samoopredeljenje- dr Sulejman Ugljanin” kako ne bi dozvolili ovim monstrumima iz Beograda da u ime nas biraju naše predstavnike i da u ime nas odredjuju koji su naši nacionalni interesi i koj ije put kojim mi kao narod želimo da idemo” – rekao je izmedju ostalog Škrijelj.

Podeli