Društvo

Ljajića na teferidžu Tutinci dočekali srdačno

U Policama kod Dolova nedaleko od Tutina, održan je teferidž, gde se svake godine okupi veliki broj meštana  tutinske opštine.  Ovo tradicionalno okupljanje obišao je i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, gde su ga meštani dočekali sa velikim poštovanjem.

Ovo je jedini teferidž na kojem se održavaju borbe bikova. Već tradicionalno u selu Polica kod Dolova druge nedelje u maju, okupi se veliki broj meštana tutinskog kraja. Manifestaciju je obišao i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, kojeg su dočekali predsednik Opštine Tutin Kenan Hot sa saradnicima, ali i predsednik gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Safet Derdemez. Ljajića su meštani  dočekali srdačno i sa poštovanjem. Oni su zahvalili ministru  za njegova zalaganja u Vladi,  Turskoj, ali i širom sveta  za bolji život građana Sandžaka. Svi prisutni u Policama želeli su da pozdrave ministra Rasima Ljajića, da razgovaraju sa njim o kapitalnim projektima, koji su u toku, a i o onima koji su najavljeni, kao što je izgradnja puteva  prema Tutinu i Sjenici.  Gotovo da nema meštanina, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji, a da nije pozdravio Ljajića.

Osim ministra Ljajića  u delegaciji su bili i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov pomoćnik Nihad Hasanović, te članovi glavnog odbora Sandžačke demokratske partije.

Ovaj teferidž na pešterskoj visoravni  je tradicionalna manifestacija, gde se održavaju borbe bikova. U obe borbe pobedili su bikovi Ramiza Suljića, jednog od najvećih uzgajivača bikova na ovim prostorima.

 

Podeli