Sport

Zuković: Vrhunske pripreme u Ulcinju

Pomoćnik saveznog kapitena u atletskoj reprezentaciji Srbije Edin Zuković rekao je danas da pripreme reprezentativaca u Ulcinju protiču u najboljem redu i da očekuje dobre rezultate na takmičenjima u dvorani.

“Počeli smo 10. januara. Amela Terzić se posle boravka u SAD vraća u ritam, a odlično radi oporavljeni Elzan Bibić. Očekujem da na narednim takmičenjima, ako trke budu brze, ugrozi juniorski rekord Evrope na 3.000 stipl u dvorani od 8:06,16 minuta”, najavio je Zuković.

Zuković, koji je i sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar, ocenio je da je naredni period izuzetno važan za članove tog kolektiva i nacionalne selekcije Teodoru Simović, Amru Terzić i Amela Džakovca.

“I oni odlično rade, a iz pazarskog kluba u Ulcinju je još dugoprugaš i maratonac Haris Ajdarević. Teodoru u Limasolu 18. marta očekuje Prvenstvo Balkana u maratonu, potrebno je da potvrdi formu za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Berlinu”, naveo je Zuković.

“Amra i Amel će 27. i 27. januara na državnom šampionatu za juniore u Beogradu probati da ispune normu za juniorsku Balkanijadu u Sofiji, koja je zakazana za 10. februar. Cilj je da se ustale u reprezentaciji”, dodao je on.

Pripreme atletskih reprezentativaca Srbije u Ulcinju trajaće do 24. januara.

M. Minić

Podeli