Društvo

Indonezija nastavlja da pomaže Fondu HNK

U okviru posjete Novom Pazaru indonežanski ambasador obišao je i Fondaciju Hadži Nadžija Karabegović Agušević sa kojom ova Ambasada ima dugogodišnju saradnju. Jedna od dogovorenih stvari na sastanku je i da će Ambasada Indonezije nastaviti da pruža podršku fondaciji Hadži Nadžija u realizaciji humanitarnih i edukativnih projekata.

Prema riječima Aguševića predstavnici Indonežanske ambasade su se ponudili da finasiraju štampanje knjige “Hadži Nadžijin put”, a koja će uskoro ugledati svjetlost dana i koja je životopis žene čijim amanetom i sredstvima je osnovan ovaj ugledni humanitarni fond u Novom Pazaru. Na sastanku je potvrđena mogućnost da zainteresovani mladi ljudi mogu studirati u Indoneziji.

“Nama je otvorena mogućnost da pošaljemo nekog od budućih studenata da studira informatiku ili ekonomiju. Oni koji žele da studiraju u Džakarti sada mogu ostvariti svoje snove”, rekao je Agušević.

„Cilj naše današnje posjete ovom fondu jeste da unaprijedimo rad fondacije koju vodi Ruždija Agušević na planu obrazovanja. Veoma smo prijatno iznenađeni humanitarnom misijom koju sprovodi ova fondacija, zato ćemo nastaviti da pružamo podršku “, rekao je ambasador Indonezije, Harry Kandou.

Na sastanku je bilo riječi i o bratimljenju Fondacije HNK sa sličnom organizacijom iz Indonezije. Domaćini su se potrudili da ugoste ambasadora i njegove saradnike u duhu tradicije i ujedno predstave lokalne običaje i nošnju.

Podeli