Kultura

Poklon za ljubitelje filma

U okviru Festivala no stream kulture “Filter“ u Klubu heroja odžane su projekcije dokumentarnih filmova. Ljubitelji sedme umjetnosti su uživali u kratkim formama domaćih autora ali i u značajnim ostvarenjima evropskog dokumentarnog filma.

Šesti dan filter festivala obilježili su događaj vezani za sedmu u umjetnosti. Ostvarenjem “Minka Skojevka“, sarajevskog reditelja Imrana Kapetanovića, otvoreno je veče projekcija, ali su prisutni u Klubu heroja gledali i četiri kratka videa Alije Kambera, zatim ostvarenje “Ženski glas”, Jansne Pavlović i tri Pazarke.  Dokumentarac večeri bio je češki film o situaciju u Pragu krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, pod nazivom “Zvijezde iza gvozdene zavese.”

”Zadovoljan sam kako je sve proteklo do sada,  uspješno su realizovani značajni događaji, zahvalan sam za dobru sradnju sa svima koji su podržali festival kao i za pomoć Radio-televizije Novi Pazar koja sve pratila”, rekao je član organizacionog odbora festival “Filter”, Vlade Profilović.

Za četvrtak su planirana tri događaja. U okviru “Filter haba” u 21 :30 biće održan nastup muzičara Berina Tuzlića iz Sarajeva,  u muzeju Ras od 18:00 do 19:00 časova biće održane projekcije animiranog filma, a u centru Fener  tribina “Realnost oko nas” od 19:30.

Podeli