Kultura

“Kolo” pred Novopazarcima

Ljubitelji narodnih igara i pjesama i poštovaoci kulturnog naslijeđa biće u prilici da u subotu prisustvuju nesvakidašnjem spektaklu. U organizaciji Kulturnog centra i Turističke organizacije Novog Pazara Ansambl narodnih igara i pjesama „Kolo“ koji u naš grad dolazi nakon deset godina, priuštiće publici višečasovno zadovoljstvo. Koncert je zakazan za subotu 23. septembar u 20 časova u koncertnoj dvorani Kulturnog centra, cijena ulaznice iznosi 200 dinara.

Koncertom „Budućnost tradicije“ Ansambl narodnih igara i pjesama „Kolo“ započinje novu turneju. Koncertom, na koji je novopazarska publika čekala deset godina, žele da se predstave stručnoj, ali i široj javnosti na svjež i moderan način, a program je koncipiran iz više celina.

Koordinatorka programa Kulturnog centra Hasna Zilkić istakla je da Kulturni centar posebnu pažnju posvjećuje lokalnim folklornim ansamblima. Zilkić istče da je i na Festivalu stvaralaštva mladih folklor obavezna kategorija te da se svake godine 20 osnovnih i srednjih škola predstavi sa po dvije koreografije. Ona je profesore, učenike i članove kulturno-umjetničkih društava pozvala da obavezno prisustvuju ovom nesvakidašnjem spektaklu.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „RAS“ Bojan Radovanović pozvao je na ovaj koncert sve folklorne ansamble iz Novog Pazara i okoline.

Kritičari kažu: “U njihovim igrama nema nikakve izvještačenosti, sve je prirodno, sve dolazi iz srca i sve ide pravo u srce”.

A. Ni.

Podeli