Društvo

Izviđačice odreda “Sandžak” najbolje u Varešu

Izviđači novopazarskog odreda “Sandžak” nastavili su sa odličnim rezultatima na takmičenjima u regionu. Četvoročlana ekipa, koju su činile mlade izviđačice nadmoćno je pobedila na manifestaciji “Dani prijateljstva Vareš 2017” u istoimenom gradiću u Bosni i Hercegovini, gde je medju 300 izviđača iz zemalja u okruženju ubedljivo bila prva.

U bosanskohercegovačkom gradiću Varešu od 15 do 17.septembra održana je manifestacija ,,Dani prijateljstva Vareš 2017”. Učestvovalo je blizu 300 izvidjaca, 56 ekipa iz četiri zemlje regiona: Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. U kategoriji starijih izvidjača u konkurenciji 24 ekipe prvo mesto zauzela je ekipa ,,Sandžački vukovi ” odreda izvidjača “Sandžak” iz Novog Pazara.

Posle Zenice, Temerina, Državnog izvidjačkog takmičenja održanog u Starčevu, ovo je cetvrti put ove godine da se izvidjaci ovog odreda vraćaju sa takmičenja sa odličjima za osvojeno prvo mesto. Ekipu koja je postigla ovaj uspeh i još jednom na najlepši način promovisala Novi Pazar i Sandžak činile su: Emina Eminović, Amela Kadrić, Amina Žirčanin i Amina Nuhović.

K.Radović

Podeli