Sport

Harčinović: Timskim duhom do ekipnog trijumfa

Članovi novopazarskog kajakaškog kluba Stari grad osvojili su 14 medalja, od toga tri zlatne, na Prvenstvu Srbije na divljim vodama za pionire i kadete u disciplinama sprint i klasik, a na tom takmičenju u Bajinoj Bašti ekipno su zauzeli prvo mesto u kadetskom uzrastu.

“Želja je bio plasman među tri najbolja kluba kod kadeta, ali momci i devojke su zablistali i ubedljivo pobedili u klasiku i sprintu, kao i ukupno. Uz reprezentativni status juniora Alena Tahirovića, ovo je naš prvi ekipni pehar i najbolji rezultat od osnivanja, iako smo ranije imali pojedinačne šampione u slalomu i spustu. Posebno nas je krasio timski duh”, rekao je trener Pazaraca Haris Harčinović.

Zlatna medalja u klasiku u disciplini C1 pripala je Emini Tutić, dok je Ermin Rebronja, takođe u kanuu jednosedu, trijumfovao u klasiku i sprintu.

U različitim disciplinama osvojeno je još 11 odličja, osam srebrnih i tri bronzana, a osim Tutić i Rebronje, do njih su stigli još Inas Hodžić, Amar Tahirović, Amel Tutić, Ajla Jusufović i Najla Demirović.

Stari grad je krajem jula u Murau trebalo da ima i svog predstavnika na Svetskom prvenstvu, ali junior Alen Tahirović nije putovao u Austriju.

“To je samo greška selektora, što će se najbolje videti na sledećem prvenstvu države za juniore”, ocenio je Harčinović.

Novopazarski kajakaši sezonu nastavljaju narednog vikenda, kada će Ušće biti domaćin Prvenstva Srbije u spustu.

M. Minić

Podeli