Društvo

Udžbenici do kraja septembra

U Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja  potpisan  je Aneks 2 Memorandum o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu između Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za udžbenike.

Potpisivanjem Aneksa 2 Memoranduma o izdavanju udžbenika na bosanskom jeziku omogućeno je da se objedinjeni dodaci udžbenicima iz grupe nacionalnih predmeta (svet oko nas, istorija, likovna i muzička kultura) štampaju pojedinačno, kao dodatak uz udžbenik, nakon dobijanja rešenja o odobravanju od Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.Potpisivanju Aneksa 2 Memoranduma ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovali su potpredsednik Vijeća Esad Džuždo i predsednik Odbora za obrazovanje Bajro Gegić.

“Potpisivanjem Aneksa 2 Memoranduma deblokira se i ubrzava proces izrade autorskih dodataka iz grupe nacionalnih predmeta, to je nekih 40 do 50 novih udžbenika, pored onih 299, koji su u upotrebi od 2013.godine. Očekujem da će deca većinu tih udžbenika dobiti do kraja septembra. Preostaje nam potpisivanje Memoranduma za nedostajućih udžbenika za srednje škole”, rekao je Džudžo.

Memorandum o saradnji podrazumeva obavezu Zavoda za udžbenike da izradi sve nedostajuće udžbenike na bosanskom jeziku.

Podeli