Društvo

Rešenja građevinske inspekcije nisu sva za rušenje objekta

Građanima, koji su u ušli u proces ozakonjenja objekata u Novom Pazaru ovih dana stižu rešenja od građevinske inspekcije, koja izazivaju pobunu.  Naime , problem je u prvom članu se kaže se objekat mora rušiti, ali prema rečima  načelnika te službe Mensura Bulića razloga za brigu nema, te da se u daljem tekstu objašnjava kada je to rešenje pravosnažno, jer je to proces, koji po zakonu menja zahtev građana za legalizaciju objekata.

Veliki broj građana Novog Pazara, koji su obuhvaćeni legalizacijom poslednjih dana dolazi u građevinsku inspekciju sa rešenjem, koje su dobili.  Načelnik Komunalne inspekcije Mensur Bulić pojašnjava da taj dokument menja zahtev građana za ozakonjenje objekta, što je zakonom definisano, ali da nema razloga za brigu, te da se to u rešenju pojašnjava. Nakon tog poziva, građani su dužni da nastave proces legalizacije objekta u odeljenju za urbanizam gradske uprave.

“Sva rešenja građevinske inspekcije za objekte, koji su popisani za ozakonjenje su izrađena I dostavljena nadležnom odeljenju, na osnovu kojih je pokrenut postupak o ozakonjenju objekta. Ova rešenja menjaju zahtev građana, jer je tako zakonom definisano. Po proceduri ova rešenja moraju da se dostave građanima. Tačno je da ona sadrže nalog o rušenju, ali se u rešenju pojašnjava dalja pšrocedura i ona postaju aktivna tek ako se objekat ne legalizuje pravosnažno okončanim postupkom. Ova rešenja nisu potpuno iste sadržine kao rešenja koja su doneta za objekte izgrađene posle novembra 2015.godine, jer su ti objekti zaista ušli u program rušenja”, rekao je Bulić.

Bulić  apeluje na građane da primaju rešenja od građevinske inspekcije, podsećajući da je taj dokument samo proces  ozakonjenja objekta.

 

Podeli