DruštvoKulturaVesti

Predstava “Pepeljuga kakvu niste videli” oduševila prisutne

Još jedna predstava na kamernoj sceni Kulturnog centra oduševila je sve prisutne. Komedija na dobro poznatu temu, koja će vas nasmejati do suza, ali i postaviti neka važna pitanja o svetu u kome živimo.

Jedna od najpoznatijih bajki PEPELJUGA je u verziji Aleksandra Popovića postala društevno aktuelna priča o pohlepi, korupciji, kaćiperstvu, tvrdičluku i pobedi istinske ljubavi – bez kalkulacija.

Predstava je smešno ogledalo pred koje smo stavili Maćehu– pokondirenu tikvu, Oca – tunjavog dobricu, kaćipernu Pepinu – modelsicu i njenu sestru Rozu, infantilnu ali ni malo glupu, Adjutanta – podmitljivog dizelaša, Cara – Kir Janju, i dvoje dece Pepeljugu i Princa, koji su kolateralna šteta okolnosti u kojima odrastaju.

“Spremali smo neke scene i po nekoliko nedelja kako bi svaku scenu doveli do savršenstva, iako u glumi nema savršenog, cilj nam je bio da imamo što je moguće manje grešaka”, istakao je mladi glumac škole glume Glumaštarije iz Kraljeva Pavle Satirov.

Ovo dvoje mladih i normalnih ljudi spasiće čarolija pozorišta i lik sa slike starih majstora – Madmazel Liza, koja će Pepeljugi pozajmiti svoju haljinu i cipele. Spoj tradicije i moderne izrodiće predstavu koja je publiku nasmejala do suza, a sila prave ljubavi, barem u bajci, poraziće glavne negativce koji ne biraju sredstva da ostvare svoje ciljeve.

A.A.

 

Podeli