DruštvoVesti

Mina Ćorović – novi predsednik Studentskog parlamenta

Danas je na redovnoj konstitutivnoj sednici Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru izabrano novo rukovodstvo najvišeg studentskog predstavničkog tela. Jednoglasnu podršku novog saziva na izboru za predsednika dobila je Mina Ćorović, student prava.

Na čelnom mestu Studentskog parlamenta Državnog univerziteta naredne dve godine biće Mina Ćorović. Zamenik predsednika je Vahid Dolovac, student građevinarstva, dok je za sekretara izabrana Lejla Kurtanović, sa studijskog programa Engleski jezik i književnost.

Na današnjoj sednici izabrano je i Predsedništvo Studenstkog parlamenta.

Pre početka radnog dela sednice, rektor Državnog univerziteta prof. dr Zana Dolićanin u svom obraćanju predstavnicima studenata, ocenila je da je saradnja sa Studentskim parlamentom izuzetno dobra i naglasila da očekuje da će tako biti i ubuduće.

„Znanje je jedina trajna vrednost i zbog toga će ova visokoškolska institucija uvek imati razumevanja za studentske zahteve usmerene na poboljšanje obrazovnog procesa“, naglasila je prof. dr Zana Dolićanin.

Izbori za novi saziv Studentskog parlamenta na svake dve godine održavaju se u aprilu, a konstitutivna sednica na početku nove akademske godine.

 

 

Podeli