Društvo

ORA Novi Pazar mobilizuje akcijaše za pomoć poplavljenim područjima u BiH

Omladinska radna akcija “Novi Pazar” pokrenula je hitnu mobilizaciju akcijaša kako bi pružili pomoć u sanaciji posljedica poplava u Bosni i Hercegovini. Grupa će biti predvođena koordinatorom Nijazom Skenderagićem i komandantom Arifom Sirotanovićem, a krenuće iz Novog Pazara ka najugroženijim regijama čim se stvore uslovi za put, izjavila je za RTV Novi Pazar Ljiljana Kostić, komandant ORA Novi Pazar:

„Omladinska radna akcija ‘Novi Pazar’ simbol je solidarnosti i zajedništva, a sada je trenutak da ponovo pokažemo tu snagu. Prvobitno je planirano da na putovanje  krenemo u subotu, ali je Arif Sirotanović, u dogovoru sa Nijazom Skenderagićem, obavijestio da put trenutno nije prohodan zbog potrage za nastradalim i nestalim osobama. Čekamo povlačenje vode i stvaranje uslova za za polazak. Zahvaljujući podršci Grada Novog Pazara i donatora, uspjeli smo organizovati ovu akciju bez troškova za učesnike i na svaki mogući način pomoći građanima BiH u mjestima pogođenim poplavama.”

Koordinator akcije Edin Kolašinac uputio je poziv volonterima i humanitarcima da se pridruže i prijave za učešće kako bi zajednički pružili pomoć u sanaciji šteta izazvanih poplavama.

Koordinator kompletne akcije pomoći je Kasim Zoranić, idejni tvorac Omladinske radne akcije.

Podsjećamo da je Gradsko vijeće Grada Novog Pazara na današnjoj vanrednoj sjednici donijelo odluku o upućivanju pomoći u iznosu od 20.000 eura općinama Hercegovačko-neretvanskog kantona koje su sinoć pogođene razornim poplavama.

Galib G!cić

Podeli