DruštvoVesti

UNICEF: Novi Pazar je šampion u realizaciji brojnih programa za decu i mlade

Delegacija UNICEF-a predvođena zamenicom direktorke Karol Vinjo posetila je Novi Pazar. Na sastanku sa predstavnicima Grada, Centra za socijalni rad i Predškolske ustanove „Mladost“ načijnjen je osvrt na projekte koji su uz podršku ove organizacije realizovani u prethodnom periodu. Tokom susreta određeni su i prioriteti u realizaciji projekata za naredni period.
„Upoznali smo goste sa dosadašnjim programima ali su prezentovani i programi koje ćemo tek realizovati.
Određeni programi od pre deo su Strategije razvoja grada, odnosno dela koji se tiče razvoja mladih. Prema merilima UNICEF-a, a po zapažanju gostiju, Novi Pazar je šampion u realizaciji programa, na šta možemo biti ponosni, kazala je članica Gradskog veća grada Novog Pazara, Denisa Curić.
Grad Novi Pazar će u saradnji sa UNICEF-om u narednom periodu implementirati program redovne imunizacije dece mlađeg školskog uzrasta, program podrške roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, kao i projekte podrške očuvanju i razvoju mentalnog zdravlja mladih.
Intenzivno partnerstvo Novog Pazara i UNICEF-a, koje traje unazad četiri godine, primer je dobre prakse kako se, prema rečima zamenice direktorke te organizacije, Karol Vinjo, kreiraju mere koje je moguće implementirati kroz lokalni budžet, a za dobrobit građana.
„Utrli ste put drugim lokalnim samoupravama kada je reč o podizanju kvaliteta života dece, njihovih roditelja i svih mladih ljudi u zajednici. Susreti sa svim ljudima ovde, korisni razgovori doveli su nas do zajedničkog zaključka da u narednom periodu podržimo primenu mera ranog razvoja, koje će biti usmerene i ka razvoju roditeljstva“, rekla je Vinjo u Novom Pazaru.
Predstavnici UNICEF-a su, sem sa predstavnicima Gradske uprave, Centra za socijalni rad i PU „Mladost“ razgovarali i sa rukovodstvom Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar.
Podeli