Vesti

Sanacija puta Trnava – Netvrđe u dužini od 3 km

Ekipe Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta nastavlja sa radovima na sanaciji puteva. Danas je nastavljeno posipanje makadamskog puta Trnava Netvrđe. Sanira će se put u dužini od 3 km.

Usled nedavnih obilnih padavina, seoski putevi su skoro pa uništeni. Meštani do svojih kuća dolazili su teško. Sanacija puta doprineće im lakše kretanje i put do svojih imanja.

“Ovaj put je voda odnela, rupe su bile stvarno velike. Ja sam pokvario auspuh na autu. Ovo stvarno vredi bogatstvo. Put, vode i struja to je prvo nešto što treba čoveku”, kazao je meštanin Trnave  Adem Ličina.

“Ovo naselje je veliko, ima dosta krakova koji treba da se odrade.  Kiša je skoro sve puteve uništila. Ali ovaj mladi direktor što je došao, baš je stvarno vredan. Izlazi nam u susret svaki put kada mu se obratimo. Kad god su bile poplave dolazili sui  sanirali nam put. Zahvaljujem se opštini koja uvek misli na nas”, kazao je za RTV Novi Pazar meštanin Samir Bibić.

“Nama su sportski tereni ovde u ovoj blizini, gde naši biciklisti često dolaze da treniraju. Taj pravac gde su sportski tereni, malo je put oštećen. Tako da sam razgovarao sa direktorom i on je voljan i željan da nam taj put prema tim terenima, popravi i sanira. Međutim, ti tereni su opštine grada Novog Pazara i mi ih koristimo zajedno sa ostalim građanima koji se tamo rekreiraju. Tako da ovaj put koji se sad trenutno radi i ovaj koji će povezati gore do tih sportskih terena je od izuzetnog značaja i za grad i za ove meštane ovog naselja”, istakao je trener i predsednik biciklističkog kluba Novi Pazar Hazbija Hukič.

“Kada su jake kiše ovaj put baš nastrada i mi smo ga već nekoliko puta sanirali do sada. I sada radimo sanaciju u dužini od 3 km. ovde se nalaze dva groblja, sportski tereni, mnogo je kuća i meštana kojima je ovaj put od velikog značaja. Veoma su zahvalni direktoru Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta što im uvek izlazi u susret”, objasnio je Rešad Ćorhamzić ispred meštana Trnava – Netvrđe.

Mnogo je posla urađeno do sada i sanirano seoskih putnih pravaca, koji su bili uništeni usled posljednjeg nevremena koje je pogodilo Novi pazar. Radi će se i u narednom periodu kako bi se omogućilo da svaki meštanin nesmetano dođe do svog imanja.

A.A.

 

 

Podeli