DruštvoVesti

Slike đaka generacije na bilbordima krase pešačku zonu

Bilbordi sa slikama, imenima i prezimenima učenika generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola postavljeni su i ove godine na šetalištu. Gradska uprava Novog Pazara tim gestom odala je još jednom zahvalnost najboljim učenicima za rezultate koje su ostvarili tokom školovanja.

Hamila Azemović i Arijan Lakota učenici su generacije, koji su sa učenicima svih srednjih i osnovnih škola dobili bilbord kao priznanje Grada za trud,rad i uspeh tokom školovanja.

“Veoma sam ponosna jer nosim titulu đaka generacije. Prije svega želim da se zahvalim svojim roditeljima i nastavnicima na velikoj podršci i na predatom znanju. A takođe, želim da se zahvalim i Gradskoj upravi Novog Pazara koja bodri i podržava svoje učenike već dugi niz godina”,kazala je đak generacije iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Hamila Azemović.

“Morate da zaista želite, ne samo da budete đak generacije, nego da želite da prezentujete svoj grad na najbolji mogući način. I ono što je takođe bitno na šta vi ne možete odučiti jesu dobri profesori,  morate imati izuzetne prijatelje koji vam daju podršku. Gimnazija je izuzetno prestižna škola, teško je bilo postati đak generacije. Nijanse su odlučile ko će biti najbolji. Ali mnogi su zaslužili ovo mesto. Mogu da kažem da nas je gimnazija zaista podučila da mi cenimo upravo tu konkurenciju, da cenimo to što smo okruženi ljudima koji daju sve od sebe ka istom cilju i da zajednički mi zapravo stvaramo jednu budućnost u našem gradi”, rekao je đak generacije iz Gimnazije Arijan Lakota.

Grad Novi Pazar se u svakom smislu trudi da istakne vrednost najboljih đaka i da ih nagradi.

“Tradicionalno, postavljanje fotografija đaka generacije predstavlja jedan vid odavanja priznanja grada Novog Pazara najuspešnijim učenicima naših osnovnih i srednjih škola. Ponos za porodice i škole, ali i motivacija i inspiracija za buduće mlađe generacije. Mi na ovaj način slavimo trud, uspjeh i rad. Nadam se da ćemo inspirisati zajednicu, a samim tim moguće je da će se neki novi, mladi đaci njihovim primerom podučiti i stvarati trajnu uspomenu za sve nas”, kazala je gradska većnica Denisa Curić.

Podsetimo, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac tradicionalno je ugostio najbolje učenike novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Kao nagradu za trud i rad koji su uložili tokom školovanja, đaci generacije dobili su novčane nagrade i pohvale.

 

A.A.

Podeli