DruštvoVesti

Počela podela konstrukcija za plastenike

Počela je podela konstrukcije za plastenike za novopazarske poljoprivrednike, koja je prvo podeljena centru Lukare. Ova oprema je kupljena uz pomoć sredstava koja su izdvojena iz budžeta grada Novog Pazara za razvoj poljoprivrede u 2022.godini.

Za unapređenje plasteničke proizvodnje ovakva pomoć je od velike koristi, jer omogućava porodici na selu da uzgajaju zdrave I orgnaske proizvode lako, pa se ovim poslom mogu baviti svi članovi.Poljoprivrednici, koji su danas dobili metalne konstrukcije za plastenike, kažu da im je pomoć dobrodošla. Zahvalni su predstavnicima lokalne samouprave što svake godine projektovanjem budžeta budu izdvojena značajna sredstva za unapređenje poljoprivrede.

Od stručnjaka iz PSSS-a poljoprivrednici su imali prilike da čuju korisne savete kako o plasteničkoj proizvodnji, ali I koje seme da koriste kako bi zasad bio uspešniji.
Predsednik MOUPU Ismet Sajtarić kaže das u ovakve donacije od velike koristi. Za kupovinu opreme, od ukupnog iznosa, iz budžeta je izdvojeno 70%, a poljoprivrednici učestvuju sa 30% .

U 2022.godini je za unapređenje poljoprivrede izdvojeno 15 miliona dinara, a planom pomoći obuhvaćene su sve poljoprivredne grane na ovom području. U sredu je najavljeno da bude podeljena I neophodna oprema za pčelare.

 

Podeli